Van 2004 tot 2019 bestudeerde ik als onderzoeker voor de universiteiten Leiden en Amsterdam de geschiedenis, politiek en cultuur van de digitale samenleving. Ik onderzocht de rol van de  hippie tegencultuur in het ontstaan van de digitale samenleving, Europese digitale toekomstvisies, burgerparticipatie in de digitale samenleving, Smart Cities en meer.

Naast het schrijven van academische publicaties raakte ik vooral geïnteresseerd in het publieke debat over digitalisering. Hoe kun je meer en verschillende groepen mensen motiveren om betrokken te zijn bij vergaande beslissingen over digitalisering? Ik organiseerde workshops en conferenties waarbij academici, bestuurders, burgers en andere geïnteresseerden samen kwamen rondom deze thematiek. Ook maakte ik een documentaire, met Sara Blom, over de ambitie van de stad Amsterdam ‘slim’ te worden.

Hieronder een selectie van mijn werk.